Salih Müslüm provası ve Türkiye’ye dayatılacak senaryo

Konuyu geçtiğimiz yıl ilk kez İngiliz yetkililer tartışmaya açmıştı. Ankara nezdinde nabız yoklamışlar, "Terör örgütü PKK ile PYD arasında ayrım yapar mısınız?" diye sormuşlar...

Konuyu geçtiğimiz yıl ilk kez İngiliz yetkililer tartışmaya açmıştı. Ankara nezdinde nabız yoklamışlar, "Terör örgütü PKK ile PYD arasında ayrım yapar mısınız?" diye sormuşlar, kesin bir "Hayır" cevabı almışlardı.

Malum, PKK gerek ABD gerekse AB zemininde terör örgütü olarak kabul ediliyor.

Oysa PYD-YPG, bırakın terör örgütü sayılmayı, batı blokunun kendi eliyle ürettiği DEAŞ belasının, panzehiri gibi görülüyor. PYD, her bakımdan "himayeye mazhar" ortak kimliği ile uluslararası alanda giderek meşrulaştırılıyor ve Türkiye için dayatılacak bir seçenek olarak büyütülüyor. Yani, bugün Afrin başta olmak üzere dışarıda ve içeride yürütülen etkili terörle mücadele belli bir aşamaya geldikten sonra Türkiyemizin ne ile karşılaşacağını öngörerek karşı stratejiler üretmemiz mutlak zorunluluk haline geliyor.

Nitekim terör örgütü PYD'nin, sözde dış ilişkilerini koordine eden Salih Müslüm'ün, Türk istihbaratının etkili çalışması sonucu Çekya'nın başkenti Prag'da görüntülenmesi, Ankara'nın girişimi üzerine geçici olarak gözaltına alınması ve sonrasında yaşananlar, başlı başına bir ibret örneği oldu. Elleri kelepçeli halde mahkemeye çıkan Müslüm'ün, kameralara sırıtışı, nasıl bir özgüvene daha doğrusu korumaya sahip olduğunu gösteriyordu. Unutmayalım, bu şahıs kısa bir süre önce Brüksel, Strazburg ve Berlin'de şov yapmıştı. Alman Parlamentosu'nun Müslüm'e açılması nasıl tesadüf değilse, aynı Alman derin devletinin arka bahçesine dönüştürdüğü Çekya'da Müslüm için perde arkasında ağırlığını koyması da o kadar sürpriz değil. Zaten burada iki belirleyici husus ön plana çıkıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni dünyanın tehditleri karşısında Türkiye!.. 18 Mayıs 2024 | 102 Okunma At izi, it izi meselesi... 16 Mayıs 2024 | 693 Okunma 900 milyar liralık tasarruf hamlesi 14 Mayıs 2024 | 356 Okunma CHP... ‘Özel strateji’ Bu maya tutar mı? 11 Mayıs 2024 | 153 Okunma Siyasi iklim değişikliğinin arka plan oyuncuları! 09 Mayıs 2024 | 636 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar