Milli ordu... Genetik kod değişimi... Zafer!

Fırat Kalkanı (Ağustos 2016) ve Zeytin Dalı Harekâtı (Ocak 2018) Türkiye'nin yönetsel bağımsızlığı açısından tarihi değer taşıyor. Bu tespitin gerekçelerini izah etmeye...

Fırat Kalkanı (Ağustos 2016) ve Zeytin Dalı Harekâtı (Ocak 2018) Türkiye'nin yönetsel bağımsızlığı açısından tarihi değer taşıyor. Bu tespitin gerekçelerini izah etmeye çalışayım... 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde başlatılan yeniden yapılanma süreci hayati önemde idi.
Darbeciler tarafından malul edilen ordunun, yerli ve milli karakteri ile küllerinden doğması, Türkiye kamuoyunu moral değerler açısından kendine getirirken dış kamuoyunda da şaşırtıcı izler bıraktı.
Zeytin Dalı Harekâtı ise geleneksel olarak NATO formatlı bir ordunun, sözde değil özde milletin ordusu kimliğini tescil etti. Zeytin Dalı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "insani, askeri, siyasi, dış politik ve ekonomik riskleri" yöneterek sergilediği kararlılık sayesinde uzatıldı.
Harekât, aynı zamanda Silahlı Kuvvetler'in, Milli İstihbarat'ın, medyanın ve kamu diplomasisinin özlenen uyumu sayesinde zafere ulaştı.

***

Yıllardır, resmi sınırların savunmasına ve iç güvenliğe odaklanan, genetik kodlarından ivmelenerek sivil siyasete müdahaleye kadar uzanan TSK zihni yazılımı, yeni dönemin şartlarına göre değişime uğruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni dünyanın tehditleri karşısında Türkiye!.. 18 Mayıs 2024 | 102 Okunma At izi, it izi meselesi... 16 Mayıs 2024 | 693 Okunma 900 milyar liralık tasarruf hamlesi 14 Mayıs 2024 | 356 Okunma CHP... ‘Özel strateji’ Bu maya tutar mı? 11 Mayıs 2024 | 153 Okunma Siyasi iklim değişikliğinin arka plan oyuncuları! 09 Mayıs 2024 | 636 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar