Milletin vicdanında düşen vekillik!

Bazı durumlar vardır, resmi işlemlerin ötesinde sonuç doğurur, hatta hükmünü derhal icra eder. İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden uzaklaştırılan (kendi anlatımı ile istifa eden) Kocaeli...

Bazı durumlar vardır, resmi işlemlerin ötesinde sonuç doğurur, hatta hükmünü derhal icra eder. İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden uzaklaştırılan (kendi anlatımı ile istifa eden) Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan örneğinde olduğu gibi. Türkkan, milletin gözünde, "vekilliği düşmüş" bir isimdir bundan sonra. Yani kamu vicdanı, Türkkan'a verdiği vekâleti çoktan iptal etmiştir.
Bingöl'de yaşanan affı güç olayı önce inkâra yönelip, sonra yarım ağız özür dilemesi bir yana... Esasen içindekini dışa vuran bir profil de sergilemiş, halk tabiri ile gerçek yüzünü ortaya koymuştur.
İP Genel Başkanı Meral Akşener'in, Millet İttifakı'ndaki fiili ortağı HDP ile şu ya da bu şekilde yol yürümesine tepki gösteren vatandaş, bir şehit yakınıdır. Duygusaldır, iddia edildiği gibi kurgusal değildir. Kaldı ki siyasetçiye, bilhassa her fırsatta iktidarı eleştiren ve "Biz farklıyız!" tezini ileri süren bir partinin temsilcisine, hele hele konu "milliyetçilik" oldu mu, mangalda kül bırakmayan bu isimlere, ekstra sorumluluk düşer.
Şehit yakınının bacısına küfredecek kadar "düşen" o...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette yankı odalarından çıkma zamanı... 04 Mayıs 2024 | 69 Okunma MHP ile konuşmak... 02 Mayıs 2024 | 437 Okunma İstihdam ve rekabet gücü için ortaklık 30 Nisan 2024 | 1.346 Okunma İYİ Parti... Acil yoğun bakım! 28 Nisan 2024 | 655 Okunma Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar