Karşı mahallenin Algısı... Gerçekleri...

Sabah Gazetesi Okan Müderrisoğlu'nun bugünkü (25.01.2022)'' Karşı mahallenin Algısı... Gerçekleri...'' başlıklı yazısı.

Bugün sizden izin istiyorum. Normalde salı günleri ekonomi yazıyorum. Ama bu kez, medyada konuşlanmış çeşitli profilleri, bu kişi ve grupların hareket saikleri ile ilişki biçimlerini anlatıp, eşgallerini çizeceğim. Neden? Çünkü, pek çok noktada mesleki faaliyetleri ile şahsi hesaplarını birbirine karıştırıyor, diğer mahalleye pervasızca ateş edebiliyorlar da ondan!
 Sosyal medyayı etkili kullanıyorlar. Bu sayede "kendi gerçekliklerine inanmaya eğilimli" kitleleri kolaylıkla manipüle edebiliyorlar.
 Tek yanlı veya çarpıtılmış bilgi/haber paylaşıyorlar. Lakin... Hatalarına rağmen bir biçimde takdir ediliyor ama neredeyse hiç bedel ödemiyorlar.
 Meydanı iyice boş bulduklarında, yıllardır birikmiş kin ve nefretlerini etrafa saçıyorlar.
 

İddia ediyorum. Bunların, tamamına yakını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a odaklı gündemleri olmasa ya doğru düzgün yazı yazamaz, iki kelam edemez ya da birbirlerine sardırır, iç kavgaya tutuşurlar. Yani.. Önemli bir bölümünün -sözde- popülaritesi de Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin bulunmadığı bir denklemde maaşı hak edecek habercilik performansları ise hak getire.
Örneğin, bu figürlerden biri geçenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dış gezisinde sorulan soruları bahane ederek, bilmediği fakat yarım yamalak duyduğu ortam hakkında, programı izleyen gazetecileri de mesleki açıdan itibarsızlaştıran, buna karşın "yüksek şahsını!" duayenmiş gibi yücelten ileri geri yorumlar yaptı. Mesele yorumu değildi. Tamamen uydurduğu senaryoya, mutlak olarak inanmasıydı. Ne imiş? Sorular önceden şöyle veriliyor, hazır cevaplar yazılıyormuş. Külliyen yalan! Beyefendi, hanımefendi... Soru sormakla sizin adınıza sorgulama yapmak arasındaki farkı herkes biliyor. Kerameti, kişiliğinizde olduğunu öne sürdüğünüz özelliklerde aramayın lütfen, bulamazsınız.

Hayata bakışımız elbette farklı. Amma velakin... En dürüst, en temiz, en demokrat, en kahraman falan değilsiniz, hiçbir zaman olmadınız da. Eleştirdiğiniz gazetecilerin fikirlerini beğenmeyebilirsiniz. Bu tepkisellik sizlere, itibar suikasti hakkı, etiketleme yetkisi ve dışlama gücü kazandırmaz! Her dönemin öne çıkan aktörleri vardır, olacaktır da. Tekil örnekler üzerinden genelleme yapma ve değersizleştirme kabiliyetinizi başka alanlarda kullansanız hem aileniz hem de memleketiniz için daha faydalı iş yapabileceksiniz.
Kusura bakmayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ortadoğu’nun çıbanbaşı ‘CENTCOM’ 19 Mart 2024 | 32 Okunma Bahçeli... “Dönüm noktalarının aktörü” 18 Mart 2024 | 396 Okunma MHP... Bir Kurultay’dan da fazlası... 16 Mart 2024 | 236 Okunma Son düzlük ve oyun değiştirici liderlik 14 Mart 2024 | 230 Okunma F-16, F-35, KAAN ve Milli Bakan! 12 Mart 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar