Yeniden Suriye ama nereden?

Dış politikanın birden çok ünitesi olması gerektiğini bilmesine biliyoruz ama her vak’ada göremiyoruz. Suriye dosyasında ise artık hiç göremez olduk.

Böyle olduğu içindir ki Türkiye’nin en hayati hedeflerinin tamamının birden toplandığı bir dosyada gelinen nokta kurulan ittifaklar bağlamında hayalkırıklığıdır. Bu sonuç epeyidir tebarüz etmişti ama resmi ağızlardan ifadesi meselenin derinliğini daha açık ortaya koydu. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde Rusya’ya sitemkar ifadeler kullanmış ve akabinde de “Hem Soçi, hem Astana süreci bitti” demişti. Astana turlarının aslında Rusya’nın Suriye’de yapmayı hedeflediği işlere hizmet ettiği ve Esad’ı güçlendirdiği, sürece baştan beri soğukkanlı bakanlar tarafından söylenmekteydi ama mesele şimdi kimin haklı çıktığı değildir. Çünkü yine Cumhurbaşkanı’nın dün yaptığı konuşmadan anlıyoruz ki Suriye politikamızdaki yalnızlığımız hayalkırıklığının ötesine geçmek üzeredir. Erdoğan şöyle dedi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu kez zaman Erdoğan’dan yana değil 06 Mayıs 2024 | 2.699 Okunma Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 205 Okunma Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.353 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 294 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 832 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar