Ekonomiye kaç puan, siyaset diline kaç?

Seçim ne kadar önemli olursa olsun kontrolden çıkan kampanyaların dili asla kabul edilemez boyuttadır.Siyasetin lisanı aşırı miktarda yalan ve çarpıtma dolu; algı girişimleri de pervasızca...

Seçim ne kadar önemli olursa olsun kontrolden çıkan kampanyaların dili asla kabul edilemez boyuttadır.

Siyasetin lisanı aşırı miktarda yalan ve çarpıtma dolu; algı girişimleri de pervasızca yapılıyor.

Meydanlarda, ekranlarda söylenenlerin hatta icraat olarak takdim edilen kalemlerin bile gerçekle bağı kalmamış durumda. Sandık yaklaştıkça da o bağ iyice kopuyor.

Son olarak CHP ve Kılıçdaroğlu’nu PKK ve Apo yanlısı gösteren afişler gibi. Amatör, acemice ve gerçek olmadığı besbelli ama seçim sürecinin başından beri sürdürülen kampanyayla son derece uyumlu. CHP, İyi Parti, Gelecek, DEVA, Saadet ve DP’nin PKK’ya taviz vereceği iddiası da öyle sakil ve amatörce… Bir başka ifadeyle Kılıçdaroğlu, Akşener, Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu, Uysal ile İmamoğlu ve Yavaş’ın ayrı ayrı veya hepsinin bir arada Kandil’den talimat aldığı propagandası da sahte ve acemice.

Ayrıca çaresizce… İnanan inanır, inanmayana karşı da zaten bir açıklama borcu yok iktidarın. Gerçek dışı iddiaların da zaten müeyyidesi yok. Kazandıktan sonra hiç yok.

Hangisi daha yanlış bilemiyorum. Ülkenin bütün siyasi renklerini bir araya getiren ittifaka...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 200 Okunma Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.349 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 831 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 977 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar