6 aylık program 12 aylık takvim

Kimse, tarihi zirve, büyük milat, nokta, virgül demedi ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO toplantısı için gittiği Brüksel’de Avrupa Birliği konusunda yaptığı görüşmelerden çıkan...

Kimse, tarihi zirve, büyük milat, nokta, virgül demedi ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO toplantısı için gittiği Brüksel’de Avrupa Birliği konusunda yaptığı görüşmelerden çıkan sonuç bu sıfatları fazlasıyla hak ediyordu. Bir NATO zirvesiyle ama Türkiye-AB ilişkileri açısından daha büyük anlam ifade ediyordu.

***

Uzun analize gerek yok, Erdoğan’ın açıklamaları yeni durumun neden “tarihi” olduğunu izaha yetiyor. Cumhurbaşkanı, Türkiye ile AB arasında fiilen kopmuş olan ve daha da ileriye gidilerek resmen de kopması konuşulmaya başlayan ilişkilerle ilgili şu sözleri söyledi:

“Avrupa Birliği üyelik sürecine yeni ve pozitif bir ivme kazandırılması hususunda kendileriyle olumlu bir görüşme yaptık. Türkiye AB göç anlaşmasının uygulanması hususunu müzakere ettik, vize konusunu da müzakere ettik. Terörle mücadelede Türkiye’ye destek olunmasını istedik. Referandum sürecinde yaşananların geride bırakılması gerekiyor. Şu anda kendilerinden yaptıkları çalışmaya yönelik 12 aylık takvim aldık. Bu takvim üzerinde Dışişleri ve AB bakanlıklarımızla bir çalışma yapacağız ve adımları atacağız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu kez zaman Erdoğan’dan yana değil 06 Mayıs 2024 | 2.695 Okunma Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 205 Okunma Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.353 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 294 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 832 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar