Ümmet olamama endişesi

İslâm coğrafyasını işgal ve istilâ ediyor Amerika denilen dünya çapulcusu. Mazlumların müşterek feryadı nerde kaldı Muhammed’in ordusu? Acımız çok büyük parça parça olmuş...

İslâm coğrafyasını işgal ve istilâ ediyor Amerika denilen dünya çapulcusu. Mazlumların müşterek feryadı nerde kaldı Muhammed’in ordusu? Acımız çok büyük parça parça olmuş ümmet. Ümmet olmadan kalkar mı Müslümanın sırtındaki zillet, son bulur mu önündeki hezimet? 

Cemaat ümmete giden yol, ümmet vasat olursa sen de durma onun içinde ol. Dünyanın neresinde olursan ol ümmet şuuruyla dol. Cemaatü’l Müsliminin hedefi “Vasat Ümmet”tir, “Vasat Ümmet” ise “Merkez Ümmet”tir. Rabbimiz uyarıyor:

“Böylece, sizler insanlara birer şahit (ve örnek) olasınız ve Peygamber de size bir şahit (ve örnek) olsun diye sizi vasat/orta, merkez bir ümmet yaptık. Her ne kadar Allah’ın doğru yolu gösterdiği kimselerden başkasına ağır gelse de biz, yönelmekte olduğun ciheti ancak; Resûl’e tabi olanlarla, gerisingeriye dönecekleri ayırd edelim diye kıble yaptık. Allah, imanınızı boşa çıkaracak değildir. Şüphesiz Allah, insanlara çok şefkatli ve çok merhametlidir.” (Bakara Sûresi/ 143)

Görüldüğü gibi, nassı Kur’ân ile sabittir ki; Şahidlik, vasat ümmetin değişmez ve değiştirilemez vasfıdır. Vasat ümmetin ferdleri, hakkın şâhidleri olmak gibi bir misyonu yürütmekle de mükelleftirler. Vasat ümmet olmadan şahid ümmet olamayız. Önce şahidlik, vasat olanların işidir. Dengesiz ve dengsiz olanlardan şahid olmaz. Vasat ümmet, kendisinden önce gelen bütün peygamberlerin ilahi mesajı hakkı ile iletmiş olduklarının şahididir. Bu ümmet Hz. Muhammed (s.a.v)’in i’lây-ı kelimetullah misyonunu hakkı ile ortaya koyduğuna şahiddir. Vasat ümmet; dengeli, âdil, mutedil, ifrat ve tefritten âzâde bir ümmettir. Bu ümmetin her ferdi, yeryüzünde Hakkın ve Adaletin şahidi olmakla mükelleftir. Müslümanların şahidleri de, şehidleri de ifrat ve tefridden azade olan vasat ümmetin içinden çıkar. Şimdi Müslümanca yaşamak ve Müslümanca ölmek sorumluluğunu idrak etmiş olan mü’minlerin müşterek imanî endişeleri; şimdi cemaat miyiz değil miyiz? Cemaat isek Cemaatü’l Müslimin miyiz, yok değil miyiz? Ümmet miyiz değil miyiz? Ümmet isek vasat mıyız değil miyiz? Vasat isek şahid miyiz değil miyiz? Şahidliğimizi örnek ve önderimiz Hz. Muhammed (sav)’den mi almışız yoksa şahidliğimiz kendimizden mi menkul? 

Ümmetin güzeli vasat; vasat ümmetten olursan senin için mukadder olur vuslat. Müslümanlar ümmet olacak, ümmet vasat olacak ey ümmet ve hilafet düşmanı istersen çatla istersen kudur. Yolun doğrusu budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/2 24 Nisan 2024 | 230 Okunma Lâ dinilerin galibiyetine sevinmek nifak alâmetidir/1 17 Nisan 2024 | 326 Okunma Bayramı kutlamak kimin hakkıdır? 10 Nisan 2024 | 56 Okunma Ya hizmet, ya hezimet 03 Nisan 2024 | 202 Okunma Türkiye’de Siyonist Yahudi lobisinin faaliyetleri 27 Mart 2024 | 387 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar