Nas-Faiz-Enflasyon

Okuyucularım, bilmediğim bir alanda ahkâm kestiğimi sanmasınlar. Modern ekonomide enflasyonu düşürmenin yolunun ne olduğunu ben bilmem; çünkü konunun uzmanı değilim. Ama enflasyonu düşürmenin yolunun ne...

Okuyucularım, bilmediğim bir alanda ahkâm kestiğimi sanmasınlar. Modern ekonomide enflasyonu düşürmenin yolunun ne olduğunu ben bilmem; çünkü konunun uzmanı değilim. Ama enflasyonu düşürmenin yolunun ne olduğunu, bu alanın uzmanlarının bileceğini bilirim; çünkü bilime güvenirim.
Gelelim konumuza… Herkesin malumu: Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 aylık enflasyon %21’lerde iken 17 Kasım 2021’de yaptığı o meşhur konuşmasında şöyle demişti:

“…Önümüzdeki yıldan (2022’den) itibaren ferahlamaya başlayacağız. Açık ve net söylüyorum: Faiz sebeptir, enflasyon neticedir... Bu yolda ben faizi savunanla olmam, olamam… Bizim arkadaşlarımıza ne oluyor! Bunu, görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim, enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim. Şunu bilmemiz lazım: Bu konuda Nas ortada. Nas orda olduğuna göre sana bana ne oluyor!” Erdoğan, bundan bir gün sonra da “Bir Müslüman olarak nas neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim” demişti.

Bilhassa dar ve orta gelirli milyonlara yıllarca acı çektirme riski taşıyan bir meselede yetkililerin, karar ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tasavvufun ‘tasavvufçular’dan çektikleri 01 Mayıs 2024 | 982 Okunma Müslümanlar çağ ile yüzleşebilecekler mi? 24 Nisan 2024 | 510 Okunma Özgürlük üzerine 17 Nisan 2024 | 212 Okunma Bayramınız mübarek olsun! 10 Nisan 2024 | 126 Okunma Kur’an’ın sosyal refah kavramı: İnfak 03 Nisan 2024 | 252 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar