Çağımızda en tehlikeli virüs

Çin’de ortaya çıkan virüs nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü “uluslararası kamu sağlığı acil durumu” ilan etti. Örgüt başkanının bir cümlesi özellikle dikkatimi çekti.

“En büyük kaygımız, virüsün sağlık sistemi daha zayıf olan ülkelere yayılma olasılığıdır” diyordu. Haklı bir kaygı… Ama “sağlık sistemi daha zayıf olan ülkeler”de sistem bu virüsün ortaya çıkmasıyla zayıflamadı ki! Bu ülkelerde hastalık, açlık, iç savaş, işgal gibi sebeplerle daha önce de insanlar ölüyordu fakat “sağlık sistemi güçlü” ülkelerin umurunda bile olmuyordu. Neden? Efendim, galiba bireyler gibi devletlerin, toplumların da gerçek ahlak ve karakterleri zor zamanlarda belli oluyor. Bu virüs salgını devletlerin ahlak ve karakterlerini bir kez daha ortaya çıkardı. İşte bu ahlak nedeniyledir ki, dünyanın maddi yönden “zayıf” ülkelerinde her Allah’ın günü onlarca, yüzlerce insan ölürken “güçlü” dünya omuz silkip geçiyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Evliya-Kutsiyet-Keramet 08 Mayıs 2024 | 582 Okunma Tasavvufun ‘tasavvufçular’dan çektikleri 01 Mayıs 2024 | 1.061 Okunma Müslümanlar çağ ile yüzleşebilecekler mi? 24 Nisan 2024 | 512 Okunma Özgürlük üzerine 17 Nisan 2024 | 212 Okunma Bayramınız mübarek olsun! 10 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar