Otomotivciler Silikon Vadisi’ni mesken tuttu

TÜSİAD Dijital Ekonomi Yuvarlak Masası 2015ı faaliyetleri kapsamında Tech-Trend seminerlerini başlattı. Bu toplantılarda teknolojideki son gelişmeler ve bunların iş dünyasına yansımaları ele alınıyor. Yeni...

TÜSİAD Dijital Ekonomi Yuvarlak Masası 2015ı faaliyetleri kapsamında Tech-Trend seminerlerini başlattı. Bu toplantılarda teknolojideki son gelişmeler ve bunların iş dünyasına yansımaları ele alınıyor. Yeni Başkan Cansen Başaran Symes’ın inisiyatifiyle başlatılan bu yararlı etkinlikler, derneğin Tepebaşı’ndaki merkezinde yapılıyor.

Mayıstaki ilk toplantının başlığı “DNA, Data, Değişim”di. “2025 Vizyonunda Bireyler ve Teknoloji” konulu haziran etkinliğinde ise Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz’le birlikteydik.

Modaya teknoloji!
Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı kadın yöneticilerden biri olan İldeniz, 1.5 yıldır İntel’in San Francisco’daki merkezinde çalışıyor; dolayısıyla Silikon Vadisi’nde yaşıyor. Yıllarca Intel Türkiye’de, ülkemizde inovasyonu nasıl oturtabiliriz ya da Afrika’da teknolojiyi nasıl yayınlaştırabiliriz diye uğraştıktan sonra birden kendisini, moda dünyasına akıllı şık bilezikler üretirken bulmuş.
İldeniz’in de işaret ettiği gibi 2020’de dünyada 50 milyar akıllı cihaz birbiriyle iletişim halinde olacak ve bunu da 7 milyar insan bir biçimde kullanacak. Bu cihazların oluşturacağı yeni dünyanın şekillenmesinde drone teknolojilerinden yapay zekâya, maker hareketinden giyilebilir teknolojilere pek çok yeni akım rol oynayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasdaq’dan BİST’e: Aynı anda saniyede 100 bin işlem 07 Ağustos 2015 | 276 Okunma Bir başka olur Çin Borsası’nın düşüşü! 05 Ağustos 2015 | 352 Okunma Kadının kariyerinde en önemli karar, eş seçimi! 02 Ağustos 2015 | 428 Okunma Batı’da eşler, Türkiye’de aile, çalışan kadına destek 31 Temmuz 2015 | 273 Okunma Ertem, eşi ve 3 oğluyla 5 kişilik basketbol takımı 29 Temmuz 2015 | 371 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar