Türkiye gireceğine Amerikan postalı mı girsin?

Dün ajansta "Irak'ta protesto" başlıklı bir haber gördüm. Haberin fotoğrafında da ellerinde Irak bayrağı ve dövizler taşıyan sarıklı cübbeli adamlar vardı.Dövizlerde ne yazıldığına bakmak...

Dün ajansta "Irak'ta protesto" başlıklı bir haber gördüm. Haberin fotoğrafında da ellerinde Irak bayrağı ve dövizler taşıyan sarıklı cübbeli adamlar vardı.
Dövizlerde ne yazıldığına bakmak için resmi büyüttüm. Üzerlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resminin de bulunduğu kartonlarda "Osmanlı işgali sona erdi" yazıyordu.
Evet, meğer bu Molla kılıklı adamlar, düne kadar Iraklı Müslümanlara "Kahrolsun ABD" sloganını "satan" Şii lider Mukteda Es Sadr'ın taraftarlarıymış.
Hani şu Irak'ın son işgalinde kimilerinin "direniş kahramanı" diye cilaladığı, Hollywood'a konu olan Sadr var ya ondan bahsediyorum işte.
Garipliğe bakar mısınız? Kimi Müslümanları "yeterli görmediği" için "gâvur" ilan edecek kadar radikal bu adamlar şimdi tutmuşlar Türkiye, "Gâvur Amerikan'ının" Musul operasyonuna halel getirmesin diye sokağa çıkıyorlar.
Yani açık açık "Türkiye yardım edeceğine, ABD postalı girsin" diyorlar "...ülkemize."
Dış politikayı takip etmeyen okur için bir not ekleyeyim. Yukarıda bahsettiğim şahsın en büyük hayali "bir fırsatını bulunca" şeriat ilan edip "İslam'a hizmet etmekmiş" ülkesinde.
Eeee 15 Temmuz'dan sonra iyice anladık ki kendine her Müslümanım diyenin "hizmet" anlayışı aynı olmuyor. Şaşırmamak lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 2.956 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.786 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.015 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar