Mülteci meselesinde net tavrım budur

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok’un bugünkü (17.04.2022)''Mülteci meselesinde net tavrım budur’’ başlıklı yazısı.

Pandemi paniğinin tadı kaçtı...
Ayçiçeği yağında sıkıntı yok...
Sokak köpekleri de yeterince korkutmuyor...
Son haftanın korku nesnesiyse zorunlu sığınmacılar.
Ne idüğü belirsiz videoları, fotoğrafları delil gösterilerek bu kişilerin şehirleri IŞİD misali istila ettiği, hukuk tanımadıkları, kadınları taciz ettikleri anlatılıyor.
Habertürk'ün küfürbazı, Recep İvedik, Suriyelilere küfür videosu çeken az ünlü dizi oyuncuları vs. kamuoyunun ilgisinden, puslu havadan memnunlar.
Ne var ki, yabancı düşmanlığı ateşi dört bir koldan harlanırken oluşan linç dumanı atmosferimizi zehirliyor...
Dün de meseleyi anlamak için farklı bir bakış açısı sunmaya çalışan gazeteci Nevşin Mengü'yü "Tacizi normalleştiriyorsun" diyerek şeytanlaştırıyorlardı...

Bu yüzden basının, siyasetin liberal, özgürlükçü bildiğimiz isimleri ağızlarını açamıyorlar.
Açık konuşmanın tam sırasıdır...
Türkiye'deki zorunlu sığınmacıların suça karışma oranı,Türk vatandaşlarıyla kıyaslanamayacak kadar düşük.
Buna rağmen, BM'nin "Savaş bitmeden geri göndermeyin" kararına rağmen son 6 yılda 20 bine yakın sığınmacı suça karıştıkları iddiasıyla sınır dışı edildi.
Ülkeye girmeye çalışan 2.5 milyon mülteciyi engelleyen iktidardan sınırları daha güvenli hale getirmesini istemek, zorunlu sığınmacıların entegrasyon çalışmalarını teşvik etmek, demografik dengeyi bozmamak için alınan tedbirleri sorgulamak son derece meşru bir zemin....
Çoğunluğu kadın ve çocuk mültecilerden "çöp" diye bahseden Ümit Özdağ gibi,

"Bugün kızlarımız, kadınlarımız sokağa çıkmaktan korkar vaziyete gelmişler. Çünkü biliyoruz ki bu coğrafyalar, hem iç savaş coğrafyası hem de toplu tecavüz geleneği var. Bu coğrafyalarda erkek çocuklarına tecavüz geleneği var" diyerek hedef göstermekse açıkça provokatörlük.
Bu kuru gürültüye pabuç bırakıp Avrupa'da aynısını Türkleri de katarak tüm Doğulular için söyleyen faşistlerle aynı safa mı düşeceğiz?
Elbette hayır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.106 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.015 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar