Katilimizi tanıyoruz!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçtiğimiz günlerde Suriye'de otuz günlük insani ateşkes ilan etti. Kararda özellikle rejimin sivil katliamı yaptığı Doğu Guta, Yarmuk, Fua ve Kefraya'daki...

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçtiğimiz günlerde Suriye'de otuz günlük insani ateşkes ilan etti.
Kararda özellikle rejimin sivil katliamı yaptığı Doğu Guta, Yarmuk, Fua ve Kefraya'daki kuşatmaların kaldırılmasına odaklanılıyor.
Ne var ki Suriye deyince ABD'nin hassasiyeti tüm dünyadan farklı.
Kararın hemen ardından kameraların karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'ın sözleri bunun kanıtıydı:
"Karar, 30 gün boyunca Suriye'nin her tarafında ateşkesi öngörüyor. Türkiye'ye, BMGK'nın aldığı ateşkes kararını yeniden okumalarını tavsiye ederiz."

***

Oysa Bayan Nauert, Türkiye içindeki kimi çevrelere de "umut" olan tavsiyesini kendisine saklamalıydı. Zira kararda ateşkes kapsamıyla ilgili şu ifadeler yer alıyordu:
"Suriye'deki DEAŞ, el- Kaide, Nusra Cephesi ve BMGK tarafından belirlenen diğer terörist gruplar ile bunlarla bağlantılı birey ve gruplara yönelik askeri operasyonlarsa ateşkes kapsamı dışında..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 2.640 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.784 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar