İran elbet FETÖ’sünden kurtulacak ama...

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (26.09.2022)''İran elbet FETÖ’sünden kurtulacak ama...'' başlıklı yazısı.

İran isyan günlerinde.
Gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 40'ı aştığı söyleniyor.
Prostestoların fitili ateşleyen olayın, "başını örtmediği için gözaltına alınan 22 yaşındaki bir kadının öldürülmesi" olduğu söyleniyor.
Kimileri, ABD'nin batının ateşe benzin dökmesini, Elon Musk'ın göstericilere internet desteği için Starlink'lerini görevlendirmesi hatırlatıp İran'a operasyon çekildiğini anlatıyorlar.
Göstergeler bunlar mı bilmiyorum ama doğrudur...
Eski ABD Başkanları tarafından resmen defalarca tanımlanan ABD derin devletinin İran vb. rejimler sayesinde kendine meşruiyet sağladığını biliyoruz.Bildiğimiz bir başka nokta ise, CIA'nın bu meşruiyet aygıtlarının kuruluşundaki katkısı. Tıpkı Trump'ın bahsettiği, ABD'nin Suriye'ye çökme bahanesi olarak gösterdiği IŞID'in kuruluşunda Obama'nın katkıları gibi...
Evet, Mollalar, solcuları ve liberalleri kafalayıp katakulliyle iktidarı aldıktan sonra ne zaman ABD'nin dümen suyundan çıkıp kendilerine çalışmaya başladılar tartışılır...
Kesin olansa FETÖvari bir örgütlenme olan ve İran'da iktidarı da benzer yöntemlerle alan iktidardaki çetenin ülkeyi 40 yıldır esir almış durumda olduğu.
Fetövari derken yalnızca ABD derin devletiyle ilişkilerinden ötürü bu söylemiyorum. Başörtüsü zorunluluğuyla sembolleşen rejimin İslamı araçsallaştırması da FETÖ'nün 1980 model bir versiyonu olduğunun işareti.
Mesela rejim, Sözcü'nün dindar yazarı Ayşe Sucu modeli başörtüsü zorunluluğunu "Çok Şeriatçıyız o yüzden" diye izah ediyor... Ama niçin Müslüman'dan saymadıkları Suudiler ya da Taliban kadar olamadıklarını, burkayı, kara çarşafı mecburi tutmadıklarını anlatmıyor.
Özetle örtünmeyi füruat sayan FETÖ'nün Müslümanlıkla ne kadar alakası varsa bunların da öyle.
Çünkü yazılımcıları aynı, yalnızca sürüm farklı.
Biz halk olarak Türkiye'nin Humeynisi olmaya çalışanı ve çetesini bertaraf ettik...
Komşumuz İran halkı da bir gün mutlaka takiye üzerine kurulmuş oligarşik rejimden kurtulacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 2.800 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.786 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar