Hangi Demirtaş hangi Meclis, göreceğiz

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bugünkü çatışmalara hazırlık için sağa sola hendeklerin kazılmaya başladığı günlerde esip gürlüyordu. Evet, şimdi meslektaşlarımıza...

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bugünkü çatışmalara hazırlık için sağa sola hendeklerin kazılmaya başladığı günlerde esip gürlüyordu. Evet, şimdi meslektaşlarımıza gazetecilik dersi vermeye kalkan o HDP'li vekilin "PKK sizi tükürüğüyle boğar" dediği günlerden bahsediyorum.
Halkın seçilmiş siyasi temsilcilerine ve PKK'yı eleştiren gazetecilere "yargılanacaksınız" diye tehditler savuran Demirtaş, bakın o günlerde teröristlerin cenazelerine katılmakta ürkek davranan partisinin milletvekillerine nasıl sesleniyordu:
"Seçmenimiz bizim o ya. Bize oy veren insan evladını yitirmiş çatışmada. Ben çok açık söyleyeyim; halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar ben soruşturma açtırırım, parti disiplini gereği. Sen oy almışsın o insandan, hassasiyetine dikkat edeceksin arkadaşım. Cenazesine de gideceksin, taziyesine de." (7 Ekim 2015)
Derken Süreç Demirtaş'ın istediği gibi sonuçlanmadı. PKK, 7 Haziran'ın hemen ardından ilan ettiği "Devrimci halk savaşında" başarısız oldu. Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması gündeme geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 994 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 595 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 829 Okunma İktidardan istenenleri anladık, peki ya CHP ne verecek? 08 Mayıs 2024 | 630 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar