Dostlar uzlaşıda görsün

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasa için tüm partilerden randevu istedi. Davutoğlu daha sonra muhatabından gelen küstahça cevap ve kamuoyu tepkisi üzerine HDP'ye yaptığı çağrıyı geri çekti. İyi de...

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasa için tüm partilerden randevu istedi. Davutoğlu daha sonra muhatabından gelen küstahça cevap ve kamuoyu tepkisi üzerine HDP'ye yaptığı çağrıyı geri çekti. İyi de yaptı. Zira daha randevu gündeme geldiğinde de yazmıştım, ülkesinin neredeyse savaşın eşiğine geldiği Rusya'ya gidip Türkiye'nin çıkarlarını ayaklar altına alan bir siyasi ile ulusa anayasa mı yapacaksınız?
Peki, Başbakan'ın diğer muhalefet partileriyle yaptığı görüşmelerden ne sonuç çıktı? Evet, çoğumuz umutlu olmaya çalışıyoruz ama... Aması şu. CHP lideri de, MHP genel başkanı da yeni anayasa talep eden Türkiye halkıyla adeta dalga geçiyorlar. Anlaşılan 1 Kasım seçimlerinde uzlaşmaz tavırlarından ötürü seçmenden aldıkları dersi hazmetmişler, şimdi sinsice bir strateji izliyorlar.
Nasıl mı? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Davutoğlu ile randevusundan hemen önce partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada adeta görüşme iptal edilsin diye çırpınmadı mı?
Ne çabuk unuttuk, kendisinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na, yani cumhura kavgada bile ağza alınmayacak hakaretlerini? Kılıçdaroğlu, Ak Parti geleneğinin kurucu unsuru Erdoğan'a bu denli düzensizce saldırdıktan sonra misafiri olduğu Başbakan ile Ak Parti tabanının içine sinecek bir ilişki kuramayacağını bilmiyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.130 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.015 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar