Demokrasinin eş başkanları Erdoğan ve Mursi

Mısır'da darbeci Sisi yönetimi, yüzde 52 oyla seçilmiş Muhammed Mursi hakkında idam kararı verdi. Kızı Esma'yı sokakta katlettikleri Muhammed Biltaci ve diğerlerinin akıbeti de farklı değil ne yazık ki.Dalga...

Mısır'da darbeci Sisi yönetimi, yüzde 52 oyla seçilmiş Muhammed Mursi hakkında idam kararı verdi. Kızı Esma'yı sokakta katlettikleri Muhammed Biltaci ve diğerlerinin akıbeti de farklı değil ne yazık ki.
Dalga geçer gibi, aşağılayarak dünyaya ve Ortadoğu halklarına mesajlarını verdiler: "O coğrafyada, ABD'nin ve Avrupa'nın ekonomik ve siyasi çıkarlarıyla çelişen halk iktidarları kurulamaz. Ve biz batı olarak, darbeci de olsalar, diktatör de, halkın seçilmiş siyasi temsilcileri karşısında seküler canilerin yanındayız. Demek ki neymiş, One minute demeyeceksin!"
Türkiye bugün Mısır'ın yaşadığı dramı 27 Mayıs'ta çekti. O gün darbeyi hazırlayan ve sonrasında demokrasinin yasını resmi bayram olarak kutlayan koalisyonun bileşenleri ise hâlâ yan yana. Amaçları da aynı. Seçim sonrası sandıkta yedikleri tokada rağmen halkın yüzde 52 oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın meşruiyetini tartışmaya açmaya yönelik teorilerine bakın, o ruhu göreceksiniz.
CHP'si, MHP'si, HDP'si koalisyon şartlarını şu cümleyle özetliyorlar: "Erdoğan'ın yasal yetkilerini sınırlandırmak kırmızıçizgimizdir."
Bu talebin mesajı net: "12 Eylül rejiminin atanmış efendileri için tasarladığı Cumhurbaşkanlığı makamının yetkileri, halka ve onun iradesini temsil eden seçilmişlere lükstür." 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 2.356 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.780 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar