Bunları çok mu arıyorsunuz Kemal Bey?

Arakan'da yaşanan katliama cılız da olsa dünyadan tepkiler yükseliyor. Ve bu duyarlılığın yaratılmasında en büyük katkıyı şüphesiz Türkiye yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pek...

Arakan'da yaşanan katliama cılız da olsa dünyadan tepkiler yükseliyor.
Ve bu duyarlılığın yaratılmasında en büyük katkıyı şüphesiz Türkiye yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pek çok dünya lideriyle yürüttüğü eşzamanlı diyalog, konunun gündemde gelmesini sağladı.
Birleşmiş Miletler (BM) bile, Türkiye'nin Bangladeş'e Arakanlı Müslümanlar için yaptığı 'sınırlarını aç masrafları karşı- layalım' teklifinin 'pozitif ve cesaret verici bir adım' olduğunu bildirdi.
BM diğer ülkelere de benzer adımların atılması çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı'nın eşi Emine Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde bölgeye yaptığı ziyaret de Arakan için aranan umuda güçlü bir destek oldu.
Evet, Türkiye insani yardım konusunda öncü olduğunu bir kez daha dünyaya kanıtladı.
Gelin görün ki en sıkı Türkiye karşıtları bile bu alanda Ankara'nın hakkını teslim ederken ülkenin ana muhalefet partisinden dün skandal açıklamalar geldi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'den Arakan'a giden yardımları bel altı bir üslupla diline doladı.
First Lady Emine Erdoğan'ın ve beraberindeki heyetin bir fotoğrafını gösteren Altay şunları söyledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.074 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.015 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar