Azıcık özgüvenin kime ne zararı olur?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la gerçekleştirdiği tarihi zirve tartışılmaya devam ediyor. Aklı başında herkes, dünya basını da dahil, Erdoğan'ın zirvede...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la gerçekleştirdiği tarihi zirve tartışılmaya devam ediyor.
Aklı başında herkes, dünya basını da dahil, Erdoğan'ın zirvede başrolü oynadığını ve süreci domine ettiğini dile getiriyor.
Bu tespiti yapanlar arasında muhalif gazeteciler de var.
E tablo net tabii.
Zira ABD'ye rağmen sahada askeri bir operasyon yapan bir devletin liderinin Beyaz Saray'da böylesine ağırlandığına pek şahit olmuş değiliz.
Olsa olsa Rusya ve Çin gibi, büyük ve etkili sınırlı sayıda ülkenin lideri için böyle bir durum söz konusu olabilirdi. Bu arada zirveyi Washington'da izleyen meslektaşlarımızdan öğrendiğimize göre, Erdoğan'a ABD'de uygulanan güvenlik protokolü de birinci sınıfmış.
Kimilerinin ise Türkiye için gurur verici bu tablonun anlatılmasına bile tahammülleri yok. Yaşananların gözlerimizi kamaştırmaması gerektiğini söylüyorlar.
Zirveden çıkan somut kazanımlara bakalım diyorlar.
Azıcık özgüvenin kime ne zararı olur bilmiyorum ama hay hay...

*** Zirvenin birinci kazanımı kuşkusuz, Barış Pınarı Harekatı'nın sahadaki kazanımlarına rağmen, ABD'nin gündeminde yaptırımların hiçbirinin uygulanmayacak olması.
İkincisi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığının meşruiyeti ABD tarafından kabul edildi.
Üçüncüsü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.121 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.788 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.015 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar