ABD’ye rağmen olur mu?

ABD'nin muktedirleri yarım asırdan bu yana lider olarak yine iyi idare ettiler. Bugüne değin beş kıtadaki gizli operasyonlarını dev bütçeli yaratıcı kampanyalarıyla, ambargo, darbe ve işgal tehdidiyle bir şekilde...

ABD'nin muktedirleri yarım asırdan bu yana lider olarak yine iyi idare ettiler. Bugüne değin beş kıtadaki gizli operasyonlarını dev bütçeli yaratıcı kampanyalarıyla, ambargo, darbe ve işgal tehdidiyle bir şekilde örtmeyi başardılar.
Yakalandıkları da çok oldu elbette. Ama hiçbir resimde 16 Temmuz sabahı Türkiye'de çekildiği kadar net görüntülenmemişlerdi. Bu çarpıcı kareler sayesinde, eskiden kalma pek çok flu fotoğraf da gözümüzde netleşti.
Artık Fetullahçı darbe girişiminden tutun da PKK ve IŞİD terörüne kadar azmettiricinin kim olduğundan en iflah olmaz Amerikancılarımız bile şüphe duymuyor... Bölgeye yeniden gelmelerinin, PKK'yı ve onun Suriye kolu PYD'yi desteklemelerinin IŞİD'le mücadele için olmadığını anlamayan kalmadı...
ABD'nin PKK'nın Suriye koluna havadan yaptığı silah yardımlarının... PYD üniforması giymiş ABD askerlerinin... Teröristlerin TSK operasyonlarına karşı ABD bayrağını kalkan olarak kullanmasının nasıl bir ortaklığın resmi olduğunu herkes görüyor.
Nihai hedefin, Türkiye'nin stratejik konumunu talileştirecek, enerji hatlarını ABD için güvenli hale getirecek, doğu ve güney illerimizi içine alan bir PKK devleti olduğunu biliyoruz.
Peki, nasıl olacak bundan sonra? Herkesin kafasında bu soru var.
Ulusal güvenliğimize, ekonomimize, stratejik konumumuza ve geleceğimize yönelik açıkça tehlikeli planlar yapan ve hatta uygulamaya koyan bir dünya devinin "düşmanlığını" kaldırabilir miyiz?
O şaşaalı rakamlara, Batı devletlerini dev aynasında gören aşağılık kompleksinden mustarip diplomatiklerin gözdağı vermelerine, öğrenilmiş çaresizliğin tekrarlarına aldırmayın siz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.778 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar