Korsan General Hafter imzadan kaçarak Berlin sürecini de tehlikeye soktu

Demek ki "Wagner" diye bilinen Rus kiralık askerlerinin geri çekilmeleri, korsan General Hafter'i uyarmaya yetmemiş. Gece Moskova'dan ayrılan Hafter, anlaşmayı imzalamamasına neden olarak Libya Ulusal Ordusu'nun birçok isteğinin karşılanmamış olmasını göstermiş.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Hafter böyle devam ederse Berlin Süreci'nin anlamı olmaz" dedi.

Hafter neler istedi?
Korsan General Hafter, darbeci ordusunun Trablus'a girmesine izin verilmesini, Ulusal Birlik Hükümeti kurulup kendisinin kurduğu Tobruk'taki Meclis'ten güvenoyu almasını, ateşkeste Ankara'nın katılımının olmamasını ve Türkiye'nin askerlerini ülkeden çekerek UMH ile imzaladığı anlaşmaları iptal etmesini talep etmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu
Bu gibi durumlarda en doğru davranış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kulak vermek ve bundan sonra olacakları Erdoğan'ın sözlerine bakarak anlamaya çalışmaktır... Nitekim dün AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafter'e çok sert tepki gösterdi ve şöyle konuştu:



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar