Mezhepçi, ırkçı, sapıkça bir savaş...

Hani AK Parti'yi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı mezhepçilikle, ayrımcılıkla veya diktatörlükle suçluyorlar ya...Bilin ki, söylediklerinin, iddia ettiklerinin tam tersi geçerlidir. Din, mezhep ve ırk üzerinden...


Hani AK Parti'yi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı mezhepçilikle, ayrımcılıkla veya diktatörlükle suçluyorlar ya...
Bilin ki, söylediklerinin, iddia ettiklerinin tam tersi geçerlidir. Din, mezhep ve ırk üzerinden saldırıya geçenler bizzat kendileridir.
Sosyal medyada bir arkadaş isabetle şöyle yazmıştı evvelki gün. “Şunu açıkça ifade etmek bana kaldı tabii ki... Türkiye'de ve çevresinde anti-sünnici yoğun ve egemen bir katman oluşsun istiyorlar... (Baranrks)
Bunu yapmak isteyenler, Şii veya Nusayri oldukları veya dini/mezhebi bir saikla yapmıyorlar bunu.
İran dahi öyle...

Onlar için, mezhepsel gerilimler, ırki asabiye, toplumları bölmek, devletleri içinden çökertmek için en ucuz ve en verimli fay hatlarıdır.

Esed, 2010'a kadar ülkesinde reformları gerçekleştirip, Nusayri, Hıristiyan, Sünni, Kürt, Arap ve Türkmenler arasında uzlaşmaya dayalı demokratik bir sürece geçseydi, bugün Irak Kürdistanı ile birlikte bölgede yeni bir paradigma açılmış olacaktı.
Yeni Türkiye ne Esed'in Nusayri, ne de Barzani'nin Kürt olduğuna bakmadan, tarihsel bellek ve konjonktürel fırsatlar üzerinden kazan-kazan oyununu kurmak istemişti çünkü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar