Keşke o kadar basit ve kolay olsa…

Doğu Akdeniz’de yumuşama emareleri değişik şekilde yorumlanıyor. Acaba Yunanistan’la kurulan masa Türkiye’nin dik duruşu sayesinde mi mümkün oldu, yoksa bir mizansen ortaya atarak Yunanistan’la bizi muhatap kılmaya mı mecbur ettiler?

Doğu Akdeniz’de yumuşama emareleri değişik şekilde yorumlanıyor. Acaba Yunanistan’la kurulan masa Türkiye’nin dik duruşu sayesinde mi mümkün oldu, yoksa bir mizansen ortaya atarak Yunanistan’la bizi muhatap kılmaya mı mecbur ettiler? Ufuktaki Doğu Akdeniz Konferansı Türkiye için aslında bir tuzak mı? Zaten hakkımız olanı Yunanistan’ı üzerimize salarak tartışmalı hale mi getiriyorlar?

***
Yani GKRY Akdeniz’in ortasında durur, Meis dahil silahlandırılırken Yunanistan’ın tahriklerini ve bu ülkenin fiili girişimlerini yok mu sayacaktı Türkiye? Türkiye’yi kıyılarına kapatma ve Doğu Akdeniz’deki haklarından mahrum etme amacını gerçekleştirmek için Fransa’nın Yunanistan’ı ileri sürdüğü doğru ama çoktan neredeyse bir savaş sebebine dönüşmüş bir meselede, Türkiye bu mücadeleleri vermeden hakkını savunabilir miydi?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar