Kılıçdaroğlu, o gece Genelkurmay’ı aradı mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sık sık CHP tabanını bile zora sokan hatta utandıran çıkışlar yapıyor. Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili yaptığı son...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sık sık CHP tabanını bile zora sokan hatta utandıran çıkışlar yapıyor. Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili yaptığı son çıkışı da farklı değil. Herkesin gözünün içine baka baka, yine herkesin çok iyi bildiği bir gerçeği eğip büktü: "Beyefendi Marmaris'te tatil yaparken Meclis topa tutuluyordu."
"Yenikapı Ruhu"nun hatırına uzun süre kimse Kılıçdaroğlu'nun o geceki tavrını sorgulamadı ama gerçekten 15 Temmuz gecesi masaya yatırılacaksa, ilk yapılması gereken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun o gece ne yaptığıydı. Sahi o gece ne yaptı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimi meydanlara, hava alanlarına çağırıyorum. Ben de orada olacağım" derken o ne yaptı? Bu sorulara verilecek cevap CHP tabanının başını öne eğse de Kılıçdaroğlu'nun umurunda değil. Oysa o gece tarih ona, hatta sadece ona da değil uzun yıllardır iktidar olamayan CHP geleneğine inanılmaz bir fırsat sundu ama ne yazık ki o bunu değerlendiremedi. Bırakın 1991'de Rusya'da tankların üstüne çıkan Boris Yeltsin olmayı, 1971'de 12 Mart Muhtırası'na karşı çıkan Bülent Ecevit bile olamadı. Aslında ikisi de olamazdı çünkü onun genel başkanlığa gelişiyle bugünkü duruşu arasında bir devamlılık var. O yüzden o gece önüne çıkan tarihi fırsatı es geçti.
Şu fırsata bakın. Kılıçdaroğlu o gece FETÖ'cü darbecilerin Atatürk Havaalanı'nı tanklarla kuşattıkları 23.00-23.30 saatleri arasında VIP salonundaydı. Tam o saatlerde vatandaşlar tankın önüne yatarken, Bakırköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri darbecilere karşı direnirken Kılıçdaroğlu ve arkadaşları karanlıktan yararlanıp "sıvışma"nın yollarını arıyordu. Bunu da önce VIP önüne gelen tanktaki askerleri selamlayan CHP'liler, tankın sürpriz biçimde oradan uzaklaşmasıyla yapıyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.615 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar