Kaos artık AB’nin içinde

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür’ün bugünkü (25.02.2022)’’ Kaos artık AB’nin içinde ‘’ başlıklı yazısı.

Rusya'nın Ukrayna'da sadece Donbass bölgesiyle yetineceği öngörülüyordu. Öyle olmadı, Rusya birkaç yerden Ukrayna'ya girdi ve nereye kadar gideceği de meçhul.
Kimi yönetimi değiştirmekle yetineceğini, iki hafta içinde hareketin sonlanacağını söylüyor, kimi de Rusya'nın başlamışken sonuna kadar gideceğini ileri sürüyor. Putin'in açıklamaları, ikinci ihtimalin daha güçlü olduğunu gösteriyor.
Durumun ne kadar vahim olduğu, Başkan Erdoğan'ın şu sözlerinden de anlaşılıyor:
"Rusya'nın bugün erken saatlerde Ukrayna topraklarına başlattığı askeri harekâtı kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi belirterek başlamak istiyorum. Bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir."
Kuşkusuz bu sonuçta Rusya kadar ABD'nin kaos siyasetinin ve Avrupa'nın körleşmesinin etkisi büyük. AB, demokrasi, hukuk ve insan hakları değerleri üretti ama çevresiyle de bu değerleri paylaşmadı. Tam tersine ötekileştiren bir dil kullandı, hatta bununla yetinmeyip bazı ülkeleri içeriden karıştırmaya çalışan bir misyon üstlendi. Kimi AB ülkesi, terör örgütlerini destekleyecek kadar ileri bile gitti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 373 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.211 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 397 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 402 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar