Diyalog zemini şahsi hırslara kurban edilemez

AK Parti ve CHP arasında liderler düzeyinde başlayan iletişim yeni bir siyasi alan açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti yeniden inşa ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de bu değişimin baş...

AK Parti ve CHP arasında liderler düzeyinde başlayan iletişim yeni bir siyasi alan açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti yeniden inşa ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de bu değişimin baş mimarlarından.

Her iki liderde siyasetteki kaygan zeminin 31 Mart 2024 yerel seçim sonucuna göre dengelemeye çalışıyor.

Yumuşama dönemi ve süreç Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, doğru okuma ve anlama politikalarıyla ilerliyor. Seçim kazanma şampiyonu olan Erdoğan güçlü bir siyasetçi. Yakın tarihin en uzun süreli iktidarını elinde tuttu. Şimdilerde sarsılan iktidar ve siyasi dengenin yapı taşlarını kendi eliyle yerine koyuyor.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri 5 yıl ülkeyi yönetme yetkisini Erdoğan’a verdi. Halk Erdoğan’ın şahsına güveniyor. Fakat AK Parti’ye aynı güven söz konusu değil. AK Parti kuruluş tarihinden bugüne ilk defa ikinci parti oldu. 2024 yerel seçimlerinde halk CHP’ni birinci parti yaptı.

Yeni bir siyasi gerçeklik oluştu. Bu oluşumu Erdoğan seçim gecesi gördü. Gördüklerinin ruhuna uygun yeni bir siyaset dili geliştirdi.

Erdoğan’ın gördükleri;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.492 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.327 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma Erdoğan ve Özel görüşmesinde Bahçeli çevrimdışı mı? 10 Mayıs 2024 | 1.457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar