FETÖ’nün yalan koalisyonu

15 Temmuz darbe girişimi karşısında önce sessiz kalan Avrupa'nın sonra kurgu demesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" yaklaşımı arasında "özel" bir ortaklık var. 7...

15 Temmuz darbe girişimi karşısında önce sessiz kalan Avrupa'nın sonra kurgu demesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" yaklaşımı arasında "özel" bir ortaklık var. 7 Ağustos'ta Yenikapı Meydanı'nda milyonların önüne çıkıp "15 Temmuz darbedir" diyen Kılıçdaroğlu'nun birdenbire çark etmesi CHP içindeki siyasi aktörleri de şaşırtmıştı.
İşte bu dönüşün sırrı, FETÖ'yü de besleyip büyüten ve arkasında duran batılı küresel güçlerin aldığı tavırda gizli. Bu da referandum sürecinde açık düşmanlıkla ortaya çıktı. Ama onunla yetinmediler, bir başka şey daha yaptılar. FETÖ'nün sözcülüğünü...
Bu sözcülüğün en önemli kanıtı da FETÖ lideri Gülen'in yalanları. Bakın 17-25 Aralık darbesi için Feto 16 Temmuz 2016'da ne diyor:
"17-25 Aralık hadisesi, sanki onu cemaat, hizmet hareketi yapmış gibi gösterdiler. Aslı astarı yoktu. O da iftiraydı."
Vicdan sahibi biri bunu okuduğunda ne düşünür? Bunun yalan olduğunu sağır sultan bile biliyor. Şimdi de 15 Temmuz'daki kanlı darbe ve işgal girişiminin ertesi günü BBC'ye verdiği kirli açıklamaya bakalım:
"Bir senaryo hazırladılar, hadisenin içinde kendi insanları da vardı. Baştaki insan, 'Ta öğleden haberimiz oldu bu meseleden' dedi. Ve kendilerine yakın insanlar esasen içinde bulunuyor."
Batı bu yalanları bildiği halde görmezlikten geldi. Önce Almanya ve ABD sonra da Türkiye'nin içinden bu yalanlara destek geldi. Almanya Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl'ün söylediklerini hatırlayalım: "Darbenin arkasında Gülen'in olduğuna dair kanıt yok. Türkiye Gülen konusunda bizi ikna edemedi."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Okumadan eleştiriyorlar’ 09 Mayıs 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 408 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.343 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 399 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 402 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar