CHP’nin aksaçlıları neden susuyor?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür’ün bugünkü (20.01.2022) ‘’ CHP’nin aksaçlıları neden susuyor?’’ başlıklı yazısı.

Geçen hafta sonu, Başkan Erdoğan'ın desteği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çabasıyla yapılan ve rahmetli Menderes'in özlemi olan Çine Çayı kenarında Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin açılışı vardı.
Açılış sadece Aydın'da değil Türkiye'de de ilgiyle izlendi. O gecenin ilginç bir yanı da bildiğim kadarıyla ilk kez torun Adnan Menderes ile diğer DP'li yöneticilerin torunlarının orada buluşmalarıydı.
Müzenin açılışı elbette önemliydi ama Başkan Erdoğan'ın yaptığı konuşmalar bugünü anlamak, bugünün dünle bağını kurmak açısından çok daha önemli ve üzerinde durulmalıydı.

Çünkü o tespitler ne yazık ki, eski kavramla söyleyelim bugünün sağcı-solcu muhalefet partileri hatta aydınları tarafından görülmüyor, görülmek istenmiyor.
Dehşet verici bir durum bu...
Onlar için darbeler, vesayet rejimi, bu ülkenin 1947'den beri emperyalizm tarafından kuşatılması, sık sık yüksek kur-yüksek faiz ve bitmeyen borç sarmalıyla sınanması hiç önemli değil. Sanki böyle bir geçmiş hiç yaşanmamış gibi, hep aynı şeyler söylenip duruyor.

İktidarlar değişse de onlara karşı muhalefet hiç değişmedi.
O muhalefetin en önemli sorunu da 1960'ta Adnan Menderes'ti.
1970'te Süleyman Demirel'di.
1980'de bütün sivil siyasetçilerdi.
1990'larda Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'dı.
Bugün ise Başkan Erdoğan...

Her darbenin, her müdahalenin öncesine bakın, hep aynı yalan ve iftira siyaseti karşımıza çıkıyor ve bugün de çıkmaya devam ediyor.
İşte Başkan Erdoğan, Aydın'da değişmeyen bu yalan ve iftira siyasetine işaret ediyor ve şöyle diyordu:
"CHP'li siyasetçiler, 27 Mayıs öncesinde sizlere çok tanıdık gelen bunlar gibi yüzlerce iftirayı, yüzlerce yalanı adeta milletin üstüne boca ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.740 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.615 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar