CHP’de büyük kavga

Referandumda hayır çıkması için her yolu mubah sayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti içinde sıkıntılı günler bekliyor. Delege bazında hâlâ güçlü görünse de CHP...

Referandumda hayır çıkması için her yolu mubah sayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti içinde sıkıntılı günler bekliyor. Delege bazında hâlâ güçlü görünse de CHP kulislerinde sabah akşam referandum sonrası Kılıçdaroğlu'nun gideceği konuşuluyor. Nedeni de sadece referandumun kaybedilme ihtimali değil, siyasetsizlik.
Bu da referandum sürecinde bile CHP'nin derin bir "iç savaş"ın eşiğinde olduğunu gösteriyor. Şu sıralarda kulislerde referandumdan çok "Kimi genel başkan yapalım?" ya da "Bizi kim kurtarır?" sorusuna cevap aranıyor. Henüz kılıçlar açıktan çekilmedi ama referandum sonrası adı konmamış bir iç savaşın hazırlıkları ayyuka çıkmış durumda.
Herkes CHP'nin karışacağı olasılığına göre hesap yapıyor.
Kimler yok ki. İlk akla gelen isimler belli: Deniz Baykal, Muharrem İnce ve Metin Feyzioğlu.
Kendisine kurulan kaset komplosunun üzerine bile gidemeyen Baykal'ın son günlerde "denize dökme" sevincinden söz etmesi hayra alamet değil. Son bir kez kader yüzüme güler mi diye laik tabana "Beni görün" mesajı veriyor. Ama açık açık da ortaya çıkamıyor çünkü kazanma şansı yok.
Delegelerin yüzde 90'ına yakını Alevi kökenli ve Baykal'a destek vermeleri mümkün değil.
Tabii o delegeler de CHP'de yolun sonunun göründüğünün farkındalar ve bu nedenle Baykal'vari isimler dışında bir arayış içindeler.
O isim Feyzioğlu da değil, ona göre Muharrem İnce daha şanslı. Ancak CHP tabanı, onun da etkili, sürükleyici bir aktör olmadığını ve olamayacağını biliyor. Bu yüzden "yeni bir isim" peşinde. İşte CHP'yi bugünlerde hareketlendiren de bu talep. Bu gerçeği bilen CHP'nin siyaset mühendisleri de hemen harekete geçmişler. Harekete geçenler arasında, genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Erdal Aksünger ve CHP Milletvekili İlhan Cihaner adı öne çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara Emniyeti’nde neler oluyor? 11 Mayıs 2024 | 1.326 Okunma ‘Okumadan eleştiriyorlar’ 09 Mayıs 2024 | 504 Okunma Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 417 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.345 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 399 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar