4 CHP’liyi gören milletvekili

Yıllar önce rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le ilgili çarpıcı bir kulis haberi yapmıştım. Başlığı şöyleydi: "Baykal'dan Demirel'e adaylık teklifi..." Tarihini de verelim, 29 Mayıs 2007.Siyaset...

Yıllar önce rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le ilgili çarpıcı bir kulis haberi yapmıştım. Başlığı şöyleydi: "Baykal'dan Demirel'e adaylık teklifi..." Tarihini de verelim, 29 Mayıs 2007.
Siyaset kulislerini hakkıyla izleyip yazmak keyifli olduğu kadar da riskli bir iştir. Çok şey konuşulur ama bazıları gerçekleşir. O günlerde ipucunu verdiğim haberle ilgili Demirel, "Öyle şey olmaz" minvalinde konuşmuş ama sonradan haber doğrulanmıştı. Kulis haberinin kaynağı da bu yazının konusu olan Gürsel Tekin.
Kısaca riski yüksek ama sarsıcı bir haberdi. Bir süre önce de CHP'li 4 siyasi aktörün FETÖ ile ilişkilerini anlatan çok daha sarsıcı bir kulis haberi verdim. Sarsıcıydı çünkü siyaseten bitmiş aktörler de olsalar CHP gibi Türkiye'nin önemli ve ana muhalefet partisi üyesiydiler ve haklarında çarpıcı iddialar kulislerde konuşuluyordu.
Oysa 15 Temmuz gibi derin bir darbe saldırısını atlatan bir Türkiye'de artık hiçbir şey gizli saklı kalmamalıydı. Her şey açık açık konuşulmalı, her konuda yeni bir sayfa açmalıydı.
Bu konuda en büyük görev de siyasi partilere düşüyor. Özellikle de CHP'ye. CHP'nin 17-25 Aralık darbesinden sonra iyi bir sınav vermediği biliniyor. Yapıyı bile bile ilişki kurduğu gibi seçim süreçlerinde de onlardan alığı onlarca sahte belge ve bilgiyi kullandı.
Dahası sahte belge ve bilgi üreten, binlerce günahsız insana kumpas kuran yapının medyasına başta Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş ve Şafak Pavey olmak üzere çok sayıda CHP milletvekili canhıraş şekilde sahip çıkıp kol kanat gerdi. Şu gerçeği de hatırlayalım. 17-25 Aralık öncesi AK Partililerin ilişkisi vardı da CHP'lilerin yok muydu? İşte Gürsel Tekin örneği.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 3.896 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.057 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 417 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 784 Okunma Ankara Emniyeti’nde neler oluyor? 11 Mayıs 2024 | 2.044 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar