Zeytin Dalı’nın sersemlettiği ABD’li komutan

 ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, Suriye ve Irak’ta çok önemli görevler üstlenen bir isim. Kendisini, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından tutuklanan FETÖ’cüler için sarf...

 ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, Suriye ve Irak’ta çok önemli görevler üstlenen bir isim. Kendisini, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından tutuklanan FETÖ’cüler için sarf ettiği “Sahadaki müttefiklerimiz” sözüyle hatırlıyoruz. 

İşte bu General Votel, son günlerde ilginç açıklamalarıyla yeniden gündemde. ABD’nin Menbiç’ten çekilmeyeceğini  açıklayan General Votel “PYD’ye müteşekkiriz”, “PYD/YPG’yi desteklemeye devam edeceğiz” demeçleriyle de kendince Ankara’ya mesaj gönderiyor. 

Bu sözleriyle Türkiye’yi inciteceğini, öfkelendirdiğini sanıyor herhalde. Oysa bu görüntü, ABD’li komutanının kimyasının iyice bozulduğunu gösteriyor. General’in üst perdeden tehdit savurmasına, aba altından sopa göstermesine bakmayın Zeytin Dalı Harekatı, ABD’nin planlarına büyük bir darbe vurdu. General Votel’in burada komuta ettiği bütün çalışmalar, Zeytin Dalı Harekatı’yla yerle bir oldu. Komutanın moral bozukluğu bundan kaynaklanmaktadır.   

AB

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar