‘Uluslararası karar vericiler' devrede

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Amerikan Büyükelçisi'yle kameralara poz verirken yüzü gülüyordu. Biraz toparlamış gibiydi. İstanbul'u kar götürürken İngiliz Büyükelçi'yle...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Amerikan Büyükelçisi'yle kameralara poz verirken yüzü gülüyordu. Biraz toparlamış gibiydi. İstanbul'u kar götürürken İngiliz Büyükelçi'yle yaptığı balıkçı kaçamağı moralleri hayli bozmuştu. Bir çuval inciri berbat etmiş gibi bir ruh hali vardı.

Amerikan Büyükelçisi'nin ayağının tozuyla İmamoğlu'nu ziyaret etmesi adeta can suyu oldu. Zamanlaması son derece iyi seçilmiş bir ziyaretti bu. Bu yüzden Kemal Kılıçdaroğlu ile adaylık yarışında güç kaybeden İmamoğlu, Amerikan Büyükelçisi'nin kendisine gösterdiği teveccühle yeniden yarışa döndü. Bu kolay kolay unutulacak bir destek değil şüphesiz. İmamoğlu açısından şimdi sıra İngiliz ve Amerikan desteğini 2023'te muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak taçlandırmaya geldi.

İngiltere ve ABD elçilerinin İmamoğlu'na gösterdiği ilgi 'uluslararası karar vericilerin' kimden yana eğilim göstereceklerine dair küçümsenmeyecek bir veri olarak değerlendirilebilir.

Ancak sonuçta İmamoğlu'nun b

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar