Uzakdoğu’da 3’üncü raunt: Zorlu, Daewoo’yu istiyor

Türk şirketlerinin küresel markalarla ilişkisi son dönemin en dikkat çeken gelişmelerinden biri. Koç Holding’den Yıldız Holding’e, Doğuş Grubu’ndan Anatolia Tarım’a irili ufaklı Türk...

Türk şirketlerinin küresel markalarla ilişkisi son dönemin en dikkat çeken gelişmelerinden biri. Koç Holding’den Yıldız Holding’e, Doğuş Grubu’ndan Anatolia Tarım’a irili ufaklı Türk şirketleri kendi tarihlerinden daha eski, daha köklü markaları, firmaları bünyesine katıyor. İşte bu listeye Zorlu Grubu da eklenmek üzere. Zorlu Grubu’na ait Vestel, cuma günü Güney Koreli beyaz eşya devi Dongbu Daewoo Electronics’in tamamını almak için bağlayıcı teklifini verdi.

Bu haberi hatırlayacağınız gibi Türkiye’de ilk kez Dünya Gazetesi duyurmuştu. 27 Ekim’de Dünya’da yer alan haberimizde Dongbu Daewoo’nun beyaz eşya birimini satışa çıkarıldığını, Fransa, Meksika, İsveç ve Türkiye’den şirketlerin ilgililer arasında olduğunu paylaşmıştık. Türkiye’den Zorlu Grubu’nun da ilgililer arasında olduğunu duyurduktan sonra ertesi gün yani 28 Ekim’de Zorlu Grubu’nun patronu Ahmet Nazif Zorlu, “Daewoo’da kısa listedeyiz, bir teklif daha yapacağız” demişti.

Bilindiği üzere Vestel, nisan ayında bir başka dev Japon Toshiba’nın TV birimini satın almak için de bir teklif yapmıştı. Ancak Toshiba’yla süreçte Çinli Hisense ihaleyi almış, Zorlu yarışı kaybetmişti. Toshiba’daki sürecin olumsuz bittiğini de önce Dünya Gazetesi duyurmuştu.

Koç ile birlikte Toshiba’yı Çinlilere kaptırdı

Edindiğim bilgilere göre Toshiba sürecinin olumsuz sonuçlanmasının bir nedeni de Zorlu Grubu’nun Güney Koreli Daewoo’ya odaklanması. Bu kez Güney Koreli şirketi elinden kaçırmak istemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 470 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar