Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım

Türkiye’nin yurtdışında en önemli iş ortaklarından biri haline gelen Pakistan’a son yıllarda ciddi yatırımlar dikkat çekiyor. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Pakistan İş Konseyi...

Türkiye’nin yurtdışında en önemli iş ortaklarından biri haline gelen Pakistan’a son yıllarda ciddi yatırımlar dikkat çekiyor. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Yerlikaya ile birkaç önce yaptığım sohbette iki ülke nüfusunun 300 milyona dayandığını, ancak yapılan ticaret hacminin sadece 600 milyon dolar olduğunu dile getirmişti. O sohbette aklımda kalan ise Yerlikaya’nın Türk yatırımlarıyla ilgili sözleriydi:

“Anadolu Holding dışında Zorlu, Hayat Kimya, Albayrak Grubu, Koç Holding önemli adımlar atmış durumda. Hızlı tüketim hızlı büyüyor. Türk şirketlerinin ülkede toplam 1 milyar doların biraz üzerinde yatırımları var. Önümüzdeki 3 yılda 1.5 milyar, 5 yılda ise 2 milyar doları düzeyini rahatlıkla aşacağını düşünüyoruz...”

İşte Yerlikaya ile sohbetimizin ardından geçen 6 aylık sürenin ardından Pakistan ekonomisi için önemli bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye’nin en büyük hızlı tüketim malları (FMCG) şirketlerinden Hayat Kimya, devasa bir tesisi kurmak için adım attı.

Bu bilginin kaynağı ise Faisalabad Sanayi Sitesi Geliştirme ve İşletme Şirketi'nin (FIEDMC) İcra Kurulu Başkanı Aamir Saleemi.

“9’uncu büyük yatırım”

Pakistan medyasına bilgi veren Saleemi, Türk şirketi Hayat Kimya’nın Faisalabad kentinde hijyen ürünlerine yönelik bir fabrikayı kurmak için çalışma başlattığını açıkladı. Yapılacak yatırımın miktarı ise 330 milyon dolar. Şu andaki kurlarla hesaplandığında ise 2 milyar liranın biraz üzerinde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar