3.5 asırlık kimya devi Merck, Türk Vilsan’ı alıyor

Dünyanın en büyük ilaç ve kimya şirketlerinden Merck, Türkiye’deki varlığını hayvan sağlığı alanında güçlendirecek bir adım attı. Alman Merck, Türk şirketi Vilsan Veteriner...

Dünyanın en büyük ilaç ve kimya şirketlerinden Merck, Türkiye’deki varlığını hayvan sağlığı alanında güçlendirecek bir adım attı. Alman Merck, Türk şirketi Vilsan Veteriner İlaçları adlı firmayı almak için şirketin sahibi Vimar Gıda ile masaya oturdu. Anlaşma sağlanırsa Merck, bu alanda Türkiye’deki ilk yatırımını yapmış olacak. Böylece Hintli Alivira, Kuveytli finans şirketi NBK, ABD’li yatırım fonu Riverside gibi firmaların yer aldığı Türkiye hayvan gıda ve sağlığı pazarına küresel bir oyuncu da girecek. 

Hayvan sağlığı sektöründe Türkiye’nin önemli firmalarından olan Vilsan, 1986'da kuruldu. Vilsan, Avrupa'dan Güney Amerika’ya ihracat gerçekleştiriyor.

1668’de kuruldu

2014’te Vilsan 30 milyon liraya Vimar’a satıldı. Vilsan’ı almak için görüşme yürüten Merck ise dünyanın en eski tıbbi ürünler ve kimyasallar firması. 1668’de kurulan firmanın 70 ülkede 50 binden fazla çalışanı var. Hisseleri Frankfurt Borsası’nda işlem gören şirket geçen yılı 15 milyar euro ciroyla kapattı.

Fındıkta Türkiye’nin tahtını çikolata devleri sallıyor

Son dönemde DÜNYA Gazetesi’nde sık sık Türk fındığının geleceğine yönelik tehditleri konu alan haberler ve yazılar yer aldı. 24 Temmuz’da gazetemizin piyasa ve dış ticaret editörü Veysel Ağdar’ın kaleme aldığı haberde fındıkta Türk hakimiyetini kırmak isteyen global fındık alıcılarının Karadeniz, Balkanlar, Akdeniz ve Amerika Kıtası’nda fındık yetiştirilmesine yaptığı destek yer almıştı. Bu ülkeler arasında Azerbaycan ve Gürcistan öne çıkarken, Çin’in de üretimde söz sahibi olmak istediğini vurgulaandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 470 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar