Yargı süreçlerinde yaşanan tuhaflıklar

Nur’un davasında bire bir şahit olduğumuz haller, benzer durumdaki on binlerce insana da kurulan kumpastaki ağır hukuk ihlallerini bizzat görüp tesbit etmemizi sağlıyor.Bunların başında, yöneltilen “silahlı...

Nur’un davasında bire bir şahit olduğumuz haller, benzer durumdaki on binlerce insana da kurulan kumpastaki ağır hukuk ihlallerini bizzat görüp tesbit etmemizi sağlıyor.
Bunların başında, yöneltilen “silahlı terör örgütüne üyelik” suçlaması geliyor.

İddianamelerin bu suçlamaya bina edilmesi, başlı başına bir baskı unsuru oluşturuyor. “Atılı suçun niteliği ve ağırlığı, kuvvetli suç şüphesinin varlığı” gibi “kalıp ve şablon” ifadelerle sanığa peşin peşin “suçlu” muamelesi yapılıyor.

Nur örneğinde bu ithamın dayanağı aynı suçlamaya muhatap olup “etkin pişmanlık”la itirafçı olmaya zorlanan kişinin verdiği ve 2’sini “kod” adlarıyla bildirdiği (!) 3 isimden birinin Nur olması ve Bylock iddiası.

Ardından, isnad edilen suçun ispatı için “delil” arama safhasına geçiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar