Gençlere tavsiyelerimiz

Gençlerle İttihad gazetemizin 50. yılı vesilesiyle başlattığımız ve Yeni Asya’nın 50. yılı bağlamında daha ileri boyutlara taşımayı hedeflediğimiz buluşma ve ortak çalışma...

Gençlerle İttihad gazetemizin 50. yılı vesilesiyle başlattığımız ve Yeni Asya’nın 50. yılı bağlamında daha ileri boyutlara taşımayı hedeflediğimiz buluşma ve ortak çalışma süreçleri devam ederken, çok dikkat ve özen göstermemiz gereken bazı önemli noktalar var.
Bunlardan biri, buluşmalarda da ifade ettiğimiz gibi, gençlerimizin hizmet ve yayın süreçlerine, dışarıda kalarak görev bekleyen ve verildiği takdirde yapmaya çalışan pasif katılımcılar olarak değil, kendilerini işin asıl ve gerçek sahipleri görme yaklaşımıyla çok aktif şekilde dahil olmaları. 

Halihazırda neşriyat hizmetlerini üstlenen ve bir taraftan mevcut işleyişi herhangi bir aksamaya meydan vermeden götürmeye çalışırken, diğer taraftan gençlerle de ilgilenmek durumunda olan bizlere olabildiğince yardımcı olmaya çalışmaları.

Bunu yaparken, sabırlı ve uyumlu olmaları da büyük önem taşıyor. Hizmetlerimizin en büyük dinamosu olan istişare ruhu ve ekip çalışması bunu gerektiriyor.

Bir başka çok önemli husus, bütün süreçlerde müfritane irtibat içinde olmak. İletişimde kesintiye meydan vermemek.

Her cenahtan hücumlara, kara propagandalara, ard niyetli algı operasyonlarına maruz bırakılan bir hizmetin mensupları olarak buna şiddetle ihtiyacımız var.

Bunu tamamlayan bir diğer konu, ehl-i tahkik olmak. Bilhassa hizmet kadroları hakkında suizanna yol açabilecek dedikodu ve gıybetlere itibar etmemek, geçit vermemek; ortalıkta dolaşan “silik sözler”i ciddiye almamak veya kaynağından tahkik ederek ona göre değerlendirmek.

Arada asla boşluk bırakmamak.

Kardeşliği, tesadünü, dayanışmayı, güç birliğini, şahs-ı manevîyi zaafa uğratabilecek tavır, davranış ve söylemlere kesinlikle tevessül etmemek ve yüz vermemek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.215 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 335 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 325 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar