Müteşekkiriz

Evvelce bu köşede çıkan ve bilâhare Risale-i Nur’dan Hayat Prensipleri adlı kitabımızda topladığımız yazılarda özellikle vurguladığımız hususların başında, müfritane...

Evvelce bu köşede çıkan ve bilâhare Risale-i Nur’dan Hayat Prensipleri adlı kitabımızda topladığımız yazılarda özellikle vurguladığımız hususların başında, müfritane irtibatın ve ehl-i tahkik olmanın mutlak zaruret olduğu geliyor.
Bilhassa bu zamanda ve hele içinden geçtiğimiz son derece kritik süreçlerde bunlar çok daha hayatî bir önem kazanmış durumda.

Çünkü hizmetimizi hedef alan fitne ve tuzaklar, iftira ve karalamalar, hücumlar, saldırılar ve karanlık algı operasyonları... had safhada.

Bunları boşa çıkarıp püskürtmek için, hiçbir boşluk bırakmayacak şekilde sıkı ve canlı bir irtibat ve iletişim halinde olmak çok önemli.

Görevleri icabı vitrinde olan hizmet ehli hakkında zihinlerde soru işaretleri uyandırıp suizan oluşturmayı ve güveni sarsmayı hedefleyen iddia ve iftiraları çürütmek için de.

Şükre medar bir tahdis-i nimet olarak ifade etmek isteriz ki, şimdiye kadar camiamız mensuplarıyla bir araya gelme fırsatı bulduğumuz her vesile, ne kadar mütesanid, şuurlu ve davasına sahip bir şahs-ı manevî olduğumuzu gösterdi.

Her yerde karşılaşıp kucaklaştığımız ve samimiyetle bizi bağrına basan hizmet kahramanları, ailecek kesintisiz bir dua desteğiyle her zaman yanımızda ve arkamızda olduklarını dile getiriyorlar.

Yazdığımız her satırı, söylediğimiz her kelimeyi dikkatle takip ediyor; hassas ve tehlikeli bir süreçte, mayınlı alanlarda zaman zaman risk çizgisinde gördükleri kimi hallerde bizim adımıza endişeleniyor ve münhasıran bu kaygıyla “Aman dikkat!” sinyalleri gönderiyorlar.

Bölge toplantısı veya ziyaret gibi vesilelerle buluştuğumuzda, zihinlerindeki soru işaretlerini açıklık ve samimiyetle iletiyorlar. Biz de aynı şeffaflık ve samimiyetle soruları cevaplandırmaya çalışıyoruz. Böylece hem tereddütler izale oluyor, hem tesanüd pekişiyor, hem de şevk, moral ve motivasyon güçleniyor.

Nadiren de olsa tek tük çıkabilen, şahs-ı manevînin iltifat ve itibar etmediği ard niyetli ve marjinal tenkit ve sataşmalar ise tecrit oluyor.

Zorlu mücadelemizde bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan isimsiz kahramanlara müteşekkiriz.

Allah razı olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar