Medyada mağduriyet uyarıları yoğunlaşıyor

Bizim aylardır yazdıklarımız, nihayet başka kalemlerce de artan bir yoğunlukla dile getirilmeye başlandı. İki günlük örnekler:14 HAZİRAN Serpil Çevikcan (Milliyet): Tutuklama gerektirmeyen bir dosyada bile f.öcü...

Bizim aylardır yazdıklarımız, nihayet başka kalemlerce de artan bir yoğunlukla dile getirilmeye başlandı. İki günlük örnekler:
14 HAZİRAN

Serpil Çevikcan (Milliyet): Tutuklama gerektirmeyen bir dosyada bile f.öcü şüphesine maruz kalmamak için hâkimler tutuklama kararı verebiliyor.  

Dilek Güngör (Sabah): Bank Asya’da para yöneteni bırak, gariban öğretmeni karı-koca içeride tut. Damatları bırak, kermesçi teyzeleri topla.  

Abdulkadir Selvi (Hürriyet): Kararları sebebiyle lince tâbi tutulan mahkemeler normalleşmeli ki hukukun gereğini yerine getirmekte endişe etmesinler. 

Taha Akyol (Hürriyet): Delillerin karartılması mümkün olmayan dosyalarda, suç isnadı damatlarla benzer durumdakiler niye tahliye edilmiyor?  

Ahmet Taşgetiren (Star): Hukukçu diyor ki; Emin olun, çok çok insana dokunuyor bu iş. Sonunda çözmek zorunda kalacağımız bir sosyal depresyonun tohumları ekiliyor şu anda. Devlet aklı oturup, Hukuku eksen alarak yeni bir değerlendirme yapmalı.  

Güngör Mengi (Vatan): Toplumun yargıya güveni isteniyorsa hiçbir ilgisi olmadığı halde tutuklanan “ikametgâhı” belli kişiler de tutuksuz yargılanmalı.  

Şenol Kaluç (Karar): Darbeci güruhun cezalandırılması ne denli şart ise, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi de o denli elzemdir.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar