Keyfîlik

Bediüzzaman meşrutiyet için yapıp cumhuriyet ve demokrasi için de geçerli olduğunu ifade ettiği tarifi şu üç kavrama dayandırmıştı: Adalet, meşveret ve kanunda inhisar-ı kuvvet.Onun bu tarifi...

Bediüzzaman meşrutiyet için yapıp cumhuriyet ve demokrasi için de geçerli olduğunu ifade ettiği tarifi şu üç kavrama dayandırmıştı: Adalet, meşveret ve kanunda inhisar-ı kuvvet.
Onun bu tarifi yaptığı tarihin üzerinden 107 yılı aşkın bir zaman geçti. Meşrutiyet devri çok gerilerde kaldı. Osmanlı çöktü. Cumhuriyet adı altında bir tek parti ve tek şef rejimi kuruldu. Çok partili demokrasiye geçildi. Ama demokrasi açık darbeler veya zamana yayılan müdahale süreçleriyle defalarca kesintiye uğratıldı.

Son olarak 15 Temmuz darbe girişimini geride bıraktığımız bir aşamadayız.

Ama bu kalkışmayı akamete uğratarak kurtardığımız söylenen demokrasi, şimdi OHAL hukukunun dahi ihlal edildiği bir olağanüstü hal rejiminin cenderesinde.

Bu tabloda herşeyin hukuk içinde yapıldığı iddia edilse bile uygulama hiç de öyle değil. Yoğun ve yaygın hak ihlalleri ile bunların yol açtığı geniş çaplı mağduriyetler, hattâ kötü muamele ve işkence iddiaları büyük ölçüde örtbas ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar