İç-dış politika ve demokrasi

Millî irade kavramının ülkeyi hukuk, demokrasi ve çoğulculuktan uzaklaştırmak, darbeyle mücadelenin de muhalifleri tasfiye için kullanıldığı sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.Demokrasi...

Millî irade kavramının ülkeyi hukuk, demokrasi ve çoğulculuktan uzaklaştırmak, darbeyle mücadelenin de muhalifleri tasfiye için kullanıldığı sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.
Demokrasi için ve darbeye karşı muhalefetle uzlaşma şeklinde takdim edilen “Yenikapı ruhu” bile “İktidar ne derse o” eksenli bir duruş olarak tanımlanıyor.

O yüzden, Sarayın ve yönetip yönlendirdiği hükümetin Meclisi bypass ederek MGK ve MGSB referansları ve “iliştirilmiş medya” desteğiyle yürüttüğü tasfiye operasyonlarına ve bunlarla sebebiyet verilen yoğun mağduriyetlere yönelik itiraz ve eleştiriler “Yenikapı ruhunun ihlali” olarak yorumlanıyor ve topa tutuluyor.

Bu tavır “İkinci kurtuluş savaşı, dünyaya kafa tutma, mazlum milletlere ve ümmete ümit olma” gibi hamaset söylemleriyle yüceltilerek adeta kutsallaştırılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar