Hukuk, adalet ve vicdan sınavı

Türkiye tarihinde benzeri hiç görülmemiş boyutlardaki tasfiye dalgası her alanda bütün hızıyla devam ederken, cadı avı endişesi de büyüyor.Öyle ki, Adalet Bakanı bile “Herkes gibi ben de...

Türkiye tarihinde benzeri hiç görülmemiş boyutlardaki tasfiye dalgası her alanda bütün hızıyla devam ederken, cadı avı endişesi de büyüyor.
Öyle ki, Adalet Bakanı bile “Herkes gibi ben de endişeliyim” demek zorunda kalıyor. Kurunun yanında yaşı da yakacak uygulamaların yine çok geniş çaplı mağduriyetlere yol açmasından korkuluyor.

Bakan Bozdağ’ın bu noktadaki beklenti ve temennîsi, soruşturma sürecinde suçluyla suçsuzun ayrılacağı. Ama kalkışma sonrasında oluşturulan kaotik ortam, ne yazık ki yargının işini de çok zorlaştırıyor.

Dahası, son dönemde yargı mekanizmasına yönelik olarak ard arda yapılan siyasî müdahaleler de sağlıklı bir işleyişe ciddî engel oluşturacak boyutlara ulaşmış durumda.

15 Temmuz kalkışmasının tetiklediği tepkiler işi büsbütün çığırından çıkardı.

Olayın AYM, Yargıtay ve Danıştay üyeleri dahil, çok sayıdaki hakim ve savcıyı tutuklama raddesine vardırılmasının, yargı camiasında da, toplumun genelinde de çok ciddî travmalar oluşturması kaçınılmaz.

Neresinden bakılırsa bakılsın ve nasıl bir gerekçe gösterilirse gösterilsin, ortaya çıkan tablonun izahı mümkün değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar