Gençlerin gözüyle adalet, hukuk ve cemaatler

Risale-i Nur Gençlik Kongresinde hukuk, adalet ve cemaatler konusuna çalışan gençlerin hazırladığı deklarasyonlardan “tadımlık” pasajlar. Tamamı, dünkü Yeni Asya’da okunabilir:1. MASA: * Hukukun...

Risale-i Nur Gençlik Kongresinde hukuk, adalet ve cemaatler konusuna çalışan gençlerin hazırladığı deklarasyonlardan “tadımlık” pasajlar. Tamamı, dünkü Yeni Asya’da okunabilir:
1. MASA: * Hukukun üstünlüğünün sağlanamadığı; şahsî emellerin, menfaatlerin ve siyasî garazların hakim olduğu bir devlet yapısında adaletten söz edilemez.

* Bütün gerçek ve tüzel kişilerden bağımsız bir yapı olan hukuk, kişilerin keyfine bırakılmamalıdır. Yasama, yürütme ve yargı hukuka bağlı olmalıdır. Demokrasiyi, hürriyeti ve adaleti barındıran ideal devlet ancak kuvvetler ayrılığı ile ortaya çıkarılabilir.

2. MASA: * Cemaatler; dünyevî menfaat gözetmeksizin ortak akılla hareket eden, gönüllülük esasına dayalı, belli hizmet metoduna sahip, fertlerin manevî terakkisi için çalışan, fıtrî şekilde oluşmuş sivil yapılardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar