Fetret derinleşiyor

Gelişmeler, merhum Demirel’in, Şubat-14’teki son görüşmelerimizden birinde dikkat çektiği “fetret” halinin çok daha ileri boyutlara ulaştığı bir noktaya geldiğimizi gösteriyor.Demirel o günlerde...

Gelişmeler, merhum Demirel’in, Şubat-14’teki son görüşmelerimizden birinde dikkat çektiği “fetret” halinin çok daha ileri boyutlara ulaştığı bir noktaya geldiğimizi gösteriyor.
Demirel o günlerde henüz yeni başlayan tasfiye dalgaları için “Kim yapıyor, belli değil” demişti. Şu dönemde olup bitenler de öyle.

OHAL’le birlikte iş iyice rayından çıktı.

22 KHK’dan—2 daha eklendi—17’sinin hâlâ Meclis onayından geçmemiş olması, otomatikman hükümsüz hale gelmelerini ve işlemden kaldırılmalarını icab ettiriyor.

Çünkü her KHK’nın bir ay içinde Meclise gelip onaylanması lâzım. Kural bu. Ama kimsenin umurunda ve gündeminde bile değil!

Geçen Ocak’ta çıkarılan KHK ile bir ay içerisinde kurulması öngörülmüş olan 7 kişilik OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun, aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen hâlâ kurulamamış olması bir başka skandal.

Gecikmeye önce referandum bahane edildi, sonra “Komisyonda görev almak için çok başvuru olduğundan seçmekte zorlandık” denildi ve “teknik rötuş”tan dem vuruldu.

Nihaî planda AİHM yolunu kesmekten öte bir işlevi olmadığı konuşulan göstermelik “Dostlar alışverişte görsün” komisyonunun ne zaman işbaşı yapacağı hâlâ meçhul.

Buna karşılık tasfiyeler devam ediyor...

Fetretin bir diğer işareti, benzer konularda verilen çelişkili kararlar. Birçok yerde sorunsuz gerçekleştirilen Yeni Asya panellerinin Fatsa, Yalova ve Karabük’te OHAL gerekçesiyle engellenmesi bunun örneklerinden.

Bir diğer örnek, İzmir’deki bir cezaevinde Risale-i Nur’a getirilen yasak mahkeme kararıyla kalktığı halde, aynı cezaevinin başka bir ünitesinde yasağın inatla devam ettirilmesi.

Başka bazı cezaevlerinde de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar