Dostlukları arttırmak derken

Bir taraftan, hayli zamandır gerilim yaşadığımız Suriye, İsrail, Rusya ve Mısır gibi ülkelerle ilişkileri normalleştirmekten söz edip “Dünyada düşmanlıkları azaltıp dostlukları...

Bir taraftan, hayli zamandır gerilim yaşadığımız Suriye, İsrail, Rusya ve Mısır gibi ülkelerle ilişkileri normalleştirmekten söz edip “Dünyada düşmanlıkları azaltıp dostlukları arttıracağız” mesajları veren Başbakan Binali Yıldırım’ın, diğer taraftan bu söylemi içeriye yönelik olarak da dillendirmesi dikkat çekti.
Ardından Cemil Çiçek de konuştu:

“Başbakanın söylediği ‘Dostlarımızın sayısını arttırmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak’ kuralı çok doğru. Bu zaten tersinden baktığımızda dostlarımızdan daha fazla düşman var demektir. Yurtdışında bu adımları atarken, içeride de dostlarımızın sayısını arttırmamız gerekiyor. Türkiye içinde de gerginliğin olduğu ortada. Gönül köprüsü kurmaya ihtiyacımız var. Bir yandan, ülkede birlik ve bütünlüğe ihtiyaç var diyoruz, öbür taraftan bütünlüğü darmadağın eden, ülkenin dikişlerini yıpratan konuşmalar yapıyoruz. İçerideki dostlukları arttıracak, ilişkileri normalleştirecek bir üslûp ve anlayışa ihtiyaç var. Ramazan iyi bir iklimdi, ancak iyi değerlendiremedik.” (Hürriyet, 5.7.16)

Bu söylemler, iktidarın son dönemde iç gündemi geren tavır ve yaklaşımında da bir değişikliğin mi habercisi? Gerçi Başbakan bu açılımın adresi olarak muhalefet partilerini gösterdi, Çiçek de “Ülkenin birliğini kast eden oluşumlar bu işin dışında” diyerek her anlama çekilebilir muğlâk bir kayıt koydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar