Darbeye karışanlar ve karışmayanlar

Son beyanlarından birinde “FETÖ’ye bulaşan” binlerce kişi olduğunu belirten Başbakan, hemen ardından ekledi:“Hepsi darbeye bulaşmış değil.” Ve darbeciler hakkında açılacak davaların...

Son beyanlarından birinde “FETÖ’ye bulaşan” binlerce kişi olduğunu belirten Başbakan, hemen ardından ekledi:
“Hepsi darbeye bulaşmış değil.”

Ve darbeciler hakkında açılacak davaların sür’atle sonuca bağlanacağını söyledi.

Bu sözler, 15 Temmuz kalkışmasına doğrudan katılıp çeşitli şekillerde aktif rol üstlenenlerle, darbenin sorumlusu olarak gösterilen “FETÖ” üzerinden bu yapının irtibatlandırıldığı cemaate mensup olduğu için soruşturulan, tasfiye edilen, gözaltına alınan veya tutuklanan kişileri aynı kategoriye sokmayan ve ayrı tutan bir yaklaşımı yansıtıyor.

Ancak uygulamada ve yargı sürecinde bu ayrımın nasıl yapılacağı hâlâ bir muamma.

Ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un geçen haftaki “15 Temmuz tarihimizin en büyük suçu. O işi bir kişi yaptı, arkasında binler, on binler var” sözlerinde ise bu ayrım yok.

15 Temmuz’dan sorumlu tutulan “bir kişi” ve “onun arkasındaki binler, on binler...” Gözaltına alınan 70, tutuklanan 32, açığa alınan veya görevden uzaklaştırılan 100 bin kişi..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar