Cemaatlerin işi devlet idaresi değil

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, gündemdeki cemaat-devlet konusuyla ilgili bir yazısında şunları ifade etmiş:“Fatih Sultan Mehmet fetihten sonra Ebü’l Vefa Hazretlerini ziyaret etmek ister. Haber gönderir. Ebü’l Vefa ise Fatih’e...

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, gündemdeki cemaat-devlet konusuyla ilgili bir yazısında şunları ifade etmiş:
“Fatih Sultan Mehmet fetihten sonra Ebü’l Vefa Hazretlerini ziyaret etmek ister. Haber gönderir. Ebü’l Vefa ise Fatih’e dergâhının kapısını açmaz ve kendisiyle görüşmez. Sebebini ise şöyle anlatır:

‘Fatih dergâhımıza gelir de bizi görür ve hizmetlerimizden dolayı aşırı memnun kalırsa, bizler bu durumu istismar edebiliriz. Fatih de bize inanır ve samimiyetle kapısını bize açar. Böylece diğer hizmet erbabı kardeşlerimiz bu ilgiden mahrum kalırlar.’ Özetle Ebü’l Vefa Hazretlerinin dediği budur.

“İslama hizmet eden fertler veya oluşum, vakıf ve dernekler, cemaatler halkı din konusunda aydınlatmalı. İslamı en saf ve temiz duygularla anlatmalı. Günaha ve şerre engel olmalı. Nifak tohumlarına karşı birliğe vesile olmalı. Kısaca; emr-i bil maruf, nehy-i ani’l münker yapmalı. Hiçbir dinî oluşum, devletin içinde çöreklenip, damarlarına girerek devleti sahiplenmeye çalışmamalı. Bunu yaparsa davete ve tebliğe ihanet etmiş, kendisinden başkasının hayat hakkını gasp etmiş ve kendinden gayrisine yaşama hakkı tanımamış olur.” (Sabah, 5.8.16)

Biz de aynı konuya şöyle yaklaşmıştık:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar