Başkanlık olmadığı için mi ibre OHAL’e döndürüldü?

15 Temmuz’dan bir hafta sonra üç ay için ilan edilen OHAL’in iki ayı dolduktan sonra kaldırılıp kaldırılmayacağı değil, uzatılıp uzatılmayacağı ekseninde oluşturulan gündem, MGK’dan...

15 Temmuz’dan bir hafta sonra üç ay için ilan edilen OHAL’in iki ayı dolduktan sonra kaldırılıp kaldırılmayacağı değil, uzatılıp uzatılmayacağı ekseninde oluşturulan gündem, MGK’dan çıkan “Üç ay uzatılsın” şeklindeki “tavsiye” kararı ve Erdoğan’ın bunu takip eden beyanları ile devam ediyor.
Hatırlanacağı gibi, OHAL ilan edildiğinde bunun bir-bir buçuk ay içinde kaldırılmasını bir temennî olarak dile getiren bakanlar olmuştu. Uzatma bahsi konuşulduğunda muhtemelen aynı isimler “Artık bitirelim” demiş olmalılar ki, Cumhurbaşkanı onlara şöyle dokundurdu:

“Bakan arkadaşlara akıl veriyorlar, diyorlar ki: ‘Bir yıl olağanüstü hal Türkiye için doğru değil, şu üç ayı bir daha uzatmayın ha.’ ”

Muhtarlara hitaben yapılan konuşmanın bu kısmında “coşan” bir muhtar OHAL için “12 ay olsun” deyince de Erdoğan’ın mukabelesi “Dur bakalım ya, sabırlı ol, belki 12 ay da yetmeyecek” şeklinde oldu.

Ve milletin OHAL’in uzamasından yana olduğunu savunan Cumhurbaşkanı bunu hemen oracıkta yaptığı oylamanın sonucu ile “ispatlayıverdi.” Muhtarlar ittifakla OHAL’in uzatılması için el kaldırdılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar