5.5 yılda gelinen nokta

Beş buçuk yıl önce IŞİD diye bir örgüt var mıydı? Ya da Suriye’nin kuzeyinde YPG-PYD gibi kısaltmalarla anılan oluşumlardan söz ediliyor muydu? Veya Özgür Suriye Ordusundan?TSK’ya bağlı...

Beş buçuk yıl önce IŞİD diye bir örgüt var mıydı? Ya da Suriye’nin kuzeyinde YPG-PYD gibi kısaltmalarla anılan oluşumlardan söz ediliyor muydu? Veya Özgür Suriye Ordusundan?
TSK’ya bağlı özel kuvvetlerle tankların Suriye sınırını geçerek ÖSO’nun Cerablus operasyonuna verdiği destek, bu konuları yeniden gündemin önüne çekti.

Türkiye’yi Suriye topraklarında ilk defa böyle bir harekâta mecbur eden gelişme, sınırın öte yakasındaki IŞİD ve YPG varlığı ile, bunlar arasında yaşanan çatışmaların bizim için tehdit oluşturması.

Son olarak Gaziantep’i vurup, çoğu çocuk ve kadın 54 can alan IŞİD terörü.

Ve Suriye’nin kuzeyinde, Kuzey Irak’ta olduğu gibi, üstelik doğrudan PKK ile irtibatlı YPG-PYD kontrolünde bir Kürt bölgesinin teşkili yönündeki atraksiyonlar.

Suriye’de bunların dışında, adı bilinen ve bilinmeyen daha yüzlerce, binden fazla örgüt var.

Pentagon’un hayli zaman önce yaptığı bir tesbite göre bunların sayısı 1200’e ulaşıyordu.

Şimdi ne kadar, bilmiyoruz. Bunların hangisinin kontrolünün hangi güç veya güçlerin elinde olduğunu da bilmiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar